Aktuelt · Finanslov · Kommunerne · Medier og internet · Musik · Politik
Her er hjælpen og genåbningen – opdateret (december 2020)
Søndag Aften bringer en opdateret oversigt over samtlige hidtidige hjælpeforanstaltninger med relevans for kultursektoren.
Siden 10. marts har folketinget og regeringen vedtaget en lang række forskellige hjælpepakker i anledning af coronakrisen. Rækken af hjælpeinitiativer vil givetvis fortsætte i den kommende tid.
Her er et aktuelt overblik i forhold til kulturområdet.
Nogle hjælpeforanstaltninger indeholder egentlige bevillinger. Andre er blot likviditetsforbedringer for virksomheder og institutioner. Fx kan det under krisen være godt at slippe for at betale moms – men på sigt ændrer det ikke regnskabet, for momsen skal betales senere.
Det er vigtigt at være opmærksom på, at mange af støtteinitiativerne ikke gælder for offentlige institutioner eller institutioner, som modtager mere end 50% af driftsudgifterne i tilskud fra det offentlige. Dette gør, at store dele af kulturlivet falder udenfor hjælpepakkerne.
10. marts: Kompensation for aflysninger af arrangementer
6. marts anbefalede statsministeren ophør af arrangementer med over 1.000 deltagere. Et af de første hjælpeinitiativer blev derfor Kompensation for aflysninger af arrangementer. Arrangører, som i perioden 6. marts til 9. juni (perioden er forlænget) havde planlagt arrangementer med over 1.000 deltagere, kan søge om kompensation. Var arrangementet målrettet coronarisikogruppen er kravet blot 500 deltagere.,
Offentlige aktører, fx kommuner, kan ikke søge. Selvejende institutioner kan kun søge, hvis de modtager mindre en 50% i offentligt tilskud i forhold til deres drift.
De mere præcise betingelser og yderligere informationer kan læses på Få hjælp, hvis du har aflyst eller udskudt et større arrangement.
10. marts: Forlængelse af betalingsfrister for virksomheder
Selve afregningen (ikke opgørelsen) af virksomheders betaling af moms, A-skat og arbejdsmarkedsbidrag udskydes. Nye betalingsfrister afhænger af den enkelte virksomheds afregningsform. Udskydelsen gælder ikke offentlige myndigheder og institutioner, hvor staten yder tilskud til dækning af institutionens driftsudgifter på over 50%.
De præcise nye frister kan læses på siden Udskyd afregningen af moms, AM-bidrag og A-skat.
12. marts: Fleksibel arbejdsdeling
Mange virksomheder oplever et pludseligt fald i omsætning og har derfor brug for færre medarbejdere. Denne ordning gør det muligt at beholde medarbejdere på nedsat tid, hvor medarbejderen kan få supplerende dagpenge.
Det kræver, at medarbejderen er medlem af en a-kasse, og at der indgås en kollektiv aftale om ændret arbejdsfordeling.
De præcise regler for ordningen finder man på siden Arbejdsfordeling som alternativ til afskedigelse.
15. marts: Midlertidig lønkompensation
Den økonomisk set største enkeltforanstaltning er pakken med midlertidig lønkompensation.
Ordningen gælder for virksomheder, hvor man står for at afskedige mere end 30% af medarbejderne eller mere end 50 ansatte. Man kan søge om lønkompensation fra 9. marts 2020 til 8. juni 2020.
Lønkompensationen blev ændret 30. marts, så nu udgør kompensationen 75% af månedslønnen for fastansatte og 90% for timelønnede, dog maksimalt 30.000 kr. pr. måned uanset ansættelsesform.
Ordningen gælder ikke for offentlige virksomheder eller institutioner, som modtager over 50% af institutionernes ordinære driftsudgifter i offentlig støtte.
Yderligere beskrivelse af ordningen finder man på siden Få hjælp til lønudgifter (Lønkompensation).
16. marts: Udskydelse af moms og B-skat
Ordningen svarer i store træk til ovennævnte model fra 10. marts om udskydelse af betalingsfrister. Nu målrettet små og mellemstore virksomheder.
Nærmere beskrivelse af ændringerne finder man i Faktaark: Lempede betalingsvilkår skal styrke likviditeten i mindre virksomheder.
18. marts: Kompensation for virksomheders faste udgifter
Virksomheder med fald i omsætning på over 40% kan søge om at få kompenseret faste udgifter som fx husleje, renteudgifter eller leasingudgifter. Kompensationen forventes at udgøre mellem 25% og 80%.
De faste udgifter skal mindst udgøre 25.000 kr. i den periode, ordningen dækker, 9. marts til 8. juni 2020. Der er ikke bestemt begrænsninger i hvilke former for virksomheder, som kan søge.
Dette forslag er endnu ikke vedtaget i folketinget.
De foreløbige detaljer kan man se på siden Få hjælp til din virksomheds faste udgifter.
18. marts: Lånegaranti
Virksomheder, som oplever en omsætningsnedgang på over 30%, får udvidet adgang til lån. Staten garanterer overfor finansieringsinstitutter for 70% af lånet. Ordningen styres gennem Vækstfonden.
Yderligere detaljer kan man se på siden Få en lånegaranti hos Vækstfonden.
19. marts: Kompensation for selvstændige og freelancere.
Denne hjælpepakke er den første, som har væsentlig betydning for kulturområdet, som har mange selvstændige og freelancere.
Forudsætningerne er, at man skal have et fald i omsætning på minimum 30%. Man kan opnå en kompensation på 75% af omsætningstabet, dog højst 23.000 kr. pr. måned per ejer. Samme regel gælder for B-indkomstmodtagere.
For at indgå i ordningen skal den månedlige indkomst mindst være 10.000 kr. (tidligere var det 15.000 kr.)
Ordningen gælder fra 9. marts til 9. juni.
De nærmere vilkår er beskrevet på siden Få hjælp til tabt omsætning.
Især denne ordning er fortsat omdiskuteret i kulturbranchen. Bundgrænsen på 10.000 kr. opleves som for høj af nogle. De manglende muligheder for at opnå støtte til omsætningstab, hvis ens indtægter er en kombination af mange indtægtsformer, opleves også som problematisk.
19. marts: Lån for elever og studerende
I en periode med afskedigelser, er det ofte de løsere tilknyttede medarbejdere, som først mister jobbet. I mange tilfælde er det elever med studenterjob.
Ordningen giver mulighed for at øge SU-lånet med 6.388 kr. månedligt.
Det gælder også studerende på de SU-berettigede kunstneriske uddannelser, som allerede har søgt almindeligt SU-lån. Foreløbig gælder ordningen kun for marts og april 2020.
Betingelser og detaljer finder man på su.dk.
19. marts: Tidligere betaling af offentlige indkøb
For at forbedre likviditeten hos virksomheder kan statsinstitutioner forudbetale for varer og tjenesteydelser. Kommuner og regioner opfordres til at gøre det samme.
19. marts: Lempelse af dagpengeregler
Arbejdsløse dagpengemodtageres dagpengeanciennitet sættes på pause fra 9. marts til 9. juni. Det betyder, at man vil kunne modtage dagpenge i tre måneder længere. Retten til sygedagpenge forlænges også.
Samtlige ovenstående hjælpeforanstaltninger gælder alle brancher. De er altså ikke rettet specifikt mod kulturområdet.
18. marts: Folkeoplysningen
18. marts fremsattes lovforslag med bemyndigelse for ministeren til at afbøde negative økonomiske konsekvenser for aftenskolerne.
23. marts: Bibliotekspenge
23. marts kom det første initiativ specifikt på kulturområdet: Udbetalingen af årets bibliotekspenge blev fremrykket fra 3. april til 27. marts.
Udbetalingen af bibliotekspenge vækker altid glæde hos modtagerne. Der er næppe nogen, som er kede af, at pengene kom en uge tidligere. I det store billede er det nok heller ikke væsentligt. Det taler egentlig for, at man også fremover kan udbetale pengene inden udgangen af marts.
23. marts: Statstilskud til højskoler
Kulturministeren kan fastholde statstilskuddet til højskoler, selv om højskolerne mister de forventede indtægter fra elevbetaling og andre aktiviteter.
23. marts: Mere dansk musik
Coronakrisen kradser også for danske musikere, som mister spillejobs. Derfor opfordrer Kultuministeren landets radiokanaler til at spille mere dansk musik.
25. marts beslutter DR at øge andelen dansk musik på P3 og P4 fra ca. 49% til 80% og også øge andelen dansk musik på P5, P6 Beat og P8 Jazz i to uger.
På forespørgsel fra Søndag Aften har Koda vurderet, at man ud fra et groft skøn forventer, at ændringen på P3 og P4 vil føre til en merindtægt for dansk musik på 16.000 kr. pr. dag med højere andel dansk musik. De 14 dages mere dansk musik, DR annoncerede, vil således føre til en øget indtægt til dansk musik på ca. 225.000 kr.
24. marts: TV-signal
Den planlagte antenneomlægning flyttes fra 31. marts til 2. juni. Det betyder, at en stor gruppe borgere slipper for at enten miste tv-signal eller få tekniske komplikationer med dette midt i coronakrisen.
29. marts: Zoologiske haver
De zoologiske haver og akvarier skal naturligvis varetage dyrenes ve og vel, selv om der ikke er adgang for publikum.
De zoologiske haver og akvarier får dækket op til 80% af de faste udgifter i lukningsperioden.
31. marts: Statens Kunstfond
Projekter med støtte fra Statens Kunstfond er som udgangspunkt vanskeligt stillet ved aflysninger på grund af coronakrisen. Fx kan en planlagt udstilling ikke gennemføres, når udstillingsstedet er lukket.
Beslutningen betyder, at tilskudsmodtagere som havde projekter, der skulle afvikles i perioden 9. marts til 8. juni får lov at beholde tilskuddet, selv om aktiviteten ikke bliver gennemført.
De præcise forudsætninger for dette kan læses i Aftale om midlertidig ændret tilskudsudbetaling fra Statens Kunstfond.
31. marts: Kommunale tilskud
Kulturministeren ændrer bekendtgørelse, som gør det muligt for kommunerne at fravige regler på folkeoplysnings og foreningsområdet. Fravigelsen skal sikre, at foreninger og aftenskoler kan beholde tilskud, selv om de ingen aktivitet har i nedlukningsperioden.
31. marts: Støtte til højskoler, aftenskoler og folkeuniversiteter
Der etableres en økonomisk støtteordning, som skal kompensere højskoler, aftenskoler og Folkeuniversitetet for op til 90 pct. af deres tabte deltagerbetaling for perioden 9. marts til 8. juni 2020.
31. marts: Mediestøtte udbetales tidligere
Kulturministeren har besluttet at udbetale mediestøtten tidligere, for at sikre mediernes likviditet i kriseperioden.
1. april: Hjælp til medier
En støtteordning som kompenserer danske medier for mistede annonceindtægter. Støtten forudsætter, at mediet er underlagt Pressenævnets kompetence.
Betingelsen er, at mediet har mistet mindst 30% af annonceomsætningen i perioden 9. marts til 8. juni.
Flere detaljer står i selve den politiske Aftale om kompensationsordning for medievirksomheders tabte annonceindtægter.
2. april: Kompensation til landsindsamlinger
Landsindsamlinger, som var planlagt i marts 2020 og blev forhindrede i dette pga. nedlukningen, kan søge om kompensation for afholdte udgifter.
3. april: Filmstøtten ændres
Filminstituttet fastholder normale bevillinger, men fjerner loftet på 150.000 kr. til udviklingsstøtte og giver nu lanceringsstøtte til film, som pga. corona lanceres på en digital platform.
5. april: Hyrdebrev til kommuner om folkeoplysning
Kulturministeren udsender et brev til samtlige landets borgmestre om at benytte den hjemmel, der er givet til at fx fremrykke udbetalinger af tilskud til aftenskoler, se bort fra krav om, at tilskud kun udbetales ved gennemført undervisning, udbetale lokaletilskud, selv om aktiviteter er aflyst, samt at udbetale tilskud for fjernundervisning selv om omfanget ikke svarer til lovens krav.
6. april: Midlertidig kunststøtteordning
Ordningen supplerer den omdiskuterede kompensationsordning for selvstændige og freelancere, såkaldte kombinatører, fra 19. marts.
Ordningen betyder, at der ses på kunstneres samlede A- og B-indkomst, og at grænsen for den månedlige indkomst reduceres fra 10.000 kr. til 8.333 kr.
7. april: Tidligere udbetalinger
Kulturministeriet kan udbetale driftstilskud tidligere end planlagt. Dette kan styrke de ca. 900 institutioners likviditet, men betyder ikke noget for institutionernes langsigtede økonomi.
7. april: Annullering af 50% grænsen for selvejende institutioner og organisationer
De to generelle og omfattende hjælpepakker, lønkompensation og kompensation for faste udgifter, har ikke kunne benyttes af mange kulturinstitutioner, idet hjælpepakkerne har en forudsætning om, at kompensationen kun kan udbetales til virksomheder, som modtager mindre end 50% af institutionernes ordinære driftsudgifter i offentlig støtte.
Denne begrænsning annulleres for kulturinstitutioner.
7. april: Ekstraordinært tilskud til idræts- og spejderforeninger
Der afsættes 23 mio. kr. til DIF, 21 mio. kr. til DGI, 3,5 mio. kr. til Firmaidrætten og 2,5 mio kr. til Dansk Ungdoms Fællesråd øremærket spejderne.
Midlerne skal gå til lokale foreninger, som har lidt tab på grund af nedlukning af arrangementer.
18. april: Nødpulje til kulturinstitutioner og revyer
Der etableres en særlig pulje på 200 mio. kr., som kan søges af nødlidende kulturinstitutioner og revyer (som altså ikke betragtes som “kulturinstitutioner”?).
Pengene skal gå til: særligt nødlidende kulturinstitutioner, som er i fare for konkurs, sæsonbetonet scenekunstvirksomhed, kommunale kulturinstitutioner. Det er en forudsætning, at de nødlidende institutioner ikke sikres gennem andre kompensationsordninger.
Det afsatte beløb kan opjusteres, hvis der viser sig behov for dette.
18. april: Udvidet arrangementskompensation
Ordningen med kompensation for større arrangementer udvides. Ordningen gælder indtil 31. august, deltagergrænsen reduceres fra 1.000 til 350 deltagere, og gentagne arrangementer kan også indgå.
20. april: Kompensation til daghøjskoler
Daghøjskoler kan få kompensation for mistet deltagerbetaling, svarende til hjælpeordningen for højskoler, aftenskoler og Folkeuniversitetet.
23. april: Regionale spillesteder
De regionale spillesteder kan beholde det statslige tilskud, uanset at de ikke gennemfører de aktiviteter, som var forudsætningen for tilskuddet.
25. april: Hjælp til sårbare og udsatte grupper
Som en del af en mere omfattende aftale afsættes 10 mio. kr. indenfor Kulturministeriets område til at understøtte højskolernes og kultur-, idræts- og foreningslivets sociale engagement. Højskoler, kulturinstitutioner og relevante foreninger og organisationer kan ansøge om tilskud til at etablere aktiviteter og tilbud, der kan medvirke til at afbøde virkningen af nedlukningen af samfundet og genoprette udsatte gruppers deltagelse i lokale idræts- og kulturaktiviteter.
1. maj: Kultur-hjælp til ældre
Der afsættes en pulje på 10 mio. kr., som skal bruges til kulturaktiviteter for ældre borgere. Kulturlivet kan samen med fx plejehjem og kommuner søge om tilskud til at lave aktiviteter.
7. maj: Teatre kan beholde formidlingstilskud
Almindeligvis er det naturligvis en forudsætning for, at der udbetales formidlingstilskud til teatre, at de faktisk gennemfører forestillinger. Dette dispenseres der for, så teatre kan beholde tilskuddet.
20 maj: Kompensation til sæsonbetonet scenekunst og cirkus
Der oprettes en særlig pulje til sæsonbetonet scenekunstarrangører, som ikke er omfattet af de almindelige arrangemenstkompensationsordninger, fordi de har mellem 100 og 350 tilskuere. Ordningen omfatter også tre cirkusser.
20. maj: Kompensation til kommunale koncert- og kulturhus
Seks konkrete institutioner, som ikke er omfattet af de hidtidige kompensationsordninger, sikres. Det berører Værket Randers, Musikhuset Aarhus, Vejle Musikteater, Musikteatret Albertslund, Ringsted Kongrescenter og Kulturværftet Helsingør.
27. maj: Støtte til nye højskoler
Fem kommende nye højskoler får ekstraordinært tilskud for at sikre, at de kommer godt i gang.
Genåbningen
Fra genåbningens fase 2, 8. maj, påbegyndes også genåbning af kultulivet. Kulturministeriets oversigt over de konkrete retningslinjer for de forskellige kulturområder kan læses her.
8. maj: Professionel idræt
Hele den professionelle idræt kan genåbnes – men uden tilskuere.
8. maj: Udendørs idræts- og foreningsliv
Udendørs aktiviteter kan igen gennemføres. Dog med skræpede regler og krav, fx begrænsninger i deltagertal for holdsport.
11. maj: Zoologiske haver
De zoologiske haver, hvor publikum kører rundt i bil, genåbner.
18. maj: Biblioteker
Bibliotekerne genåbner for ind- og udlån. Også med begrænsninger.
Genåbningens fase to udvides fra 20. maj og omfatter store dele af kulturlivet.
27. maj: Store dele af kulturlivet
Fra 27. maj genåbner museer, teatre, kunsthaller, biografer, akvarier, resterende zoologiske haver, udendørs forlystelsesparker samt sommeraktivitteer for børn og unge.
Åbningen omfatter også højskoler, DR og TV2 samt foreningslivet som helhed.
6. juni: Genåbning af idræt og foreningsliv
Indendørs idræts- og foreningsliv, som ikke allerede er omfattet af åbning, genåbnes fra 8. juni. Det gælder alle lokaler, hvor der udøves idræts- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller og træningscentre.
8. juni: Tilskuere til idræt
Idrætsbegivenheder kan nu have op til 500 tilskuere.
9. juni: Sommerpakke for børn
Der afsættes 200 mio. kr. til initiativer, som skal sikre børn en god sommerferie. Pengene går blandt andet til sommerlejre og -aktiviteter som blandt andet fodboldskoler, ferielejre og svømmecamps m.m. for børn, unge og familier. Indsatsen ligger primært i social- og indenrigsministeriet og børne- og undervisningsministeriet.
11. juni: Støtte til film- og tv-branchen
Der afsættes 20. mio. kr. til at hjælpe film og tv-produktioner, som har været sat i bero på grund af nedlukningen.
12. juni: Superliga-forsøg med tilskuere
Det besluttes at gennemføre et forsøg, hvor tre superligakampe kan spilles med over 500 tilskuere.
15. juni: Forlængelse af hjælpepakker
Tre hjælpepakker på kulturministeriets område, som skulle afsluttes 8. juli, forlænges en måned, til 8. august. Det drejer sig om:
- Kompensationsordningen for højskoler, Folkeuniversitetet, aftenskoler og daghøjskoler
- Midlertidig kunststøtteordning for kunstnere med kombinationsindkomst
- Kompensationsordning til særligt nødlidende kulturinstitutioner mv.
19. juni: Sommerpakken
Der etableres en særlig kultur-sommerpakke til at lokke danskerne til at bruge kulturtilbud i sommeren. Den samlede sommerpakke er på 700 mio. kr., heraf 320 mio. kr. på kulturministeriets område.
Blandt elementerne i sommerpakken er:
- halv pris på billeter til bl.a. museer, teatre, spillesteder, revyer, cirkusser, foreningsarrangementer og zoologiske haver.
- 25 procent rabat på sommercamps.
- pulje til forenings- og idrætsaktiviteter. Der er tale om en ansøgningspulje med en samlet ramme på 50 mio. kr.
- aktivitetespulje for kunstneriske aktiviteter. Også dette er en ansøgningspulje, samlet ramme 30 mio. kr.
- øget hjælpepakke til idrætsklubber og foreninger, 50 mio. kr.
- aktiviteter på højskoler, 4 mio. kr.
22. juni: Biblioteker og højskoler åbner yderligere
Retningslinjerne for biblioteker og højskoler ændres, så der nu er friere rammer, fx kan brugere nu anvende bibliotekernes computere.
23. juni: Kompensation til sæsonafhængige kunstnere
Sæsonafhængige selvstændige og kunstnere kan nu få kompensation for omsætningstab. Desuden etableres en pulje til dækning af produktionsomkostninger for sæsonafhængige selvstændige, bl.a. kunstnere.
25. juni: Pokalfinale med tilskuere
I lighed med forsøget med superligakampe, kan pokalfinalen i herrefodbold afholdes med over 500 tilskuere.
30. juni: Forlængelse af nødpuljer
En række af de gældende hjælpepakker forlænges, så de gælder frem til 29. august. Det gælder for kompensation til særligt nødlidende kulturinstitutioner, og for ordningen, der giver mulighed for at få kompensation for produktionsomkostninger, som ikke kan kompenseres via kompensationsordningen for faste omkostninger og løn. Herudover forlænges lønkompensationsordningen til og med den 29. august.
30. juni: Superliga med flere tilskuere
Resterende kampe i Superliga-sæsonen 2019/2020 kan nu afvikles med over 500 tilskuere.
2. juli: Refusion for børneteater fastholdes
Kommunerne får fortsat den budgetterede refusion for børneteaterforestillinger – også selv om forestillingerne blev aflyst.
14. august: Fortsat lukkede diskoteker
Diskoteker og natklubber skal fortsat holdes lukket til 31. oktober.
14. august: Fortsatte forsamlingsforbud
De gældende forsamlingsforbud 100/200/500 mennesker forlænges til udgangen af oktober.
28. august: Kompensationsordninger forlænges
De gældende kompensations- og arrangørordninger forlænges til udgangen af oktober. Hertil sker forskellige lempelser af krav og nemmere adgang til kompensationsordninger.
28. august: 300 mio. kr. til kulturaktiviteter
Der etableres en aktivitetspulje – svarende til sommerpakkens aktivitetspulje – på 300 mio. kr. gældende for september og oktober.
28. august: Udvidelse af hjælpepakken til foreninger og idræt
Den eksisterende hjælpepakke udvides med 100 mio. kr.
28. august: Yderligere sektorvis genåbning
De etablerede sektorpartnerskaber på en række kulturområder får til opgave at vurdere mulighederne for yderligere genåbning, lempelse af adgangskrav og publikumsbegrænsninger. Sektorpartnerskaberne omfatter spillesteder, professionel idræt, idræts- og foreningsliv, kulturbegivenheder, konference- og messecentre samt diskoteker og natteliv.
28. august: Automatisk forlængelse
Såfremt restriktionerne er uændrede ved udgangen af oktober, forlænges de gældende kompensationsordninger automatisk til udgangen af 2020.
Med de seneste hjælpepakker er der samlet afsat 4,6 mia. kr. til at hjælpe de forskellige dele af kulturlivet videre gennem coronakrisen.
4. september: Flere end 500 tilskuere til idræt
Den hidtil særlige Superliga-ordning kommer nu til at gælde øvrige idrætsbegivenheder, hvor det bliver muligt at samle over 500 tilskuere – men med opfyldelse af særlige sektions- og afstandskrav.
7. september: Idrætsordning udskydes.
3 dage senere besluttes at udvidelsen af idrætsordningen alligevel ikke kommer til at gælde i 17 hovedstadskommuner og Odense kommune. Denne ændring gælder indtil 22. september.
18. september: tilskuerbegrænsninger
Antallet tilskuere til sportsarrangementer begrænses igen til højst 500. Dette gælder både for inden- og udendørsarrangementer. Nye regler, som medfører, at restauranter skal lukke kl. 22. Dette gælder også for teatre og biografer, som har servering. Man må dog fortsat sælge popcorn og drikkevarer efter kl. 22.
25. september: Begrænsninger forlænges.
De nuværende restriktioner og begrænsninger forlænges, så de gælder frem til 18. oktober.
30. september: Ny aktivitetspulje
Der oprettes en aktivitetspulje til at støtte kulturaktiviteter med mere end 25 tilskuere i perioden 1. september til den 31. oktober 2020.
Anden bølge
23. oktober: Nye restriktioner
23. oktober varsler regeringen nye restriktioner for at begrænse COVID-19’s anden bølge. De steder, hvor restriktionerne strammes eller fortsat gælder, forlænges tilsvarende hjælpepakker.
23. oktober: Forsamlingsforbuddet strammes
Det generelle forsamlingsforbud ændres fra 50 personer til kun 10 personer. Idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år må dog fortsat være op til 50 personer.
Også professionelle idrætsudøvere, skuespillere og artister er undtaget stramningen til 10 personer.
23. oktober: Mundbind
Steder med offentlig adgang omfattes af kravet om mundbind. Det omfatter bl.a. indendørs kultursteder som museer, idrætshaller, kunsthaller, spillesteder, biblioteker, kulturhuse, zoologiske anlæg, biografer og teatre. Kravet om mundbind gælder både personale og besøgende publikum.
Som hovedregel skal man have mundbind på, når man bevæger sig på stederne, men ikke, når man fx sidder i teatersalen som publikum.
Reglen om mundbind gælder indtil 2. januar 2021.
27. oktober: Nye hjælpepakker
Coronas anden bølge og dermed nye restriktioner fører også til behov for nye politiske aftaler om kompensationsordninger.
27. oktober: Hjælpepakker forlænges
Disse hjælpepakker og kompensationsordninger forlænges:
- De målrettede kompensationsordninger for faste omkostninger
- Kompensationsordningen for arrangører
- Kunststøtteordningen
- Kompensationsordningen til særligt nødlidende kulturinstitutioner mv.
- Kompensationsordningen til sæsonbetonet scenekunstvirksomhed
- Kompensationsordningen til produktionsomkostninger til kulturinstitutioner mv.
- Den målrettede kompensationsordning for faste omkostninger til kommunale institutioner med driftstilskud fra Kulturministeriet samt visse kommunale koncert- og kulturhuse.
Desuden udvides adgangen til de eksisterende kompensationsordninger, så virksomheder såvel som den del af kultur- og idrætslivet, der rammes af det skærpede forsamlingsforbud fra 50 til 10 personer, får adgang til kompensationsordningerne for selvstændige og faste omkostninger, såfremt de oplever en omsætningsnedgang på grund af forbuddet.
Kompensationsordningen til leverandører til private fester mv. udvides så også freelancere, kombinatører og kunstnere også uden CVR-nr., fx professionelle musikere, dansere, lys- og lydudstyrsleverandører mv. omfattes.
27. oktober: Aktivitets- og foreningspulje
Aktivitetspuljen fortsættes og får flere penge. Der afsættes også 150 mio. kr. til foreningspuljerne under DIF, DGI, Firmaidrætten og DUF i perioden 1. november 2020 – 31. januar 2021
27. oktober: Biografpulje
Der etableres en særskilt biografpulje på 15 mio. kr. til at gennemføre aktiviteter på biografområdet.
27. oktober: Genstartsteam
Der etableres et såkaldt genstartsteam for kultur- og idrætsliv. Hensigten er at støtte udvikling og afprøvning af nye formater, konkrete cases og initiativer – på trods af de gældende restriktioner. Der afsættes 50 mio. kr. til formålet.
27. oktober: Kompensation til folkeoplysning
Der afsættes 60 mio. kr. til at kompensere aftenskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitetet for indtægtstab som følge af forsamlingsforbuddet på 10 personer.
27. oktober: Arbejdslegater
Der afsættes 25 mio. kr. til arbejdslegater målrettet kunstnere, der er økonomisk udfordret under den aktuelle COVID-19-situation.
6. november: Kampen mod ensomhed
Der afsættes 10 mio. kr. til “1000 nye fællesskaber”, som kan søges af foreninger.
Der afsættes 15 mio. kr. til støtte i beboerforeninger.
6. november: Hjælp til Nordjylland
De fra foråret kendte kompensationsordninger til virksomheder, selvstændige, kombinatører og kunstnere gælder nu specifikt for syv nordjyske kommuner, som er ramt af nedlukning.
Opdateret 3. december 2020.
I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article. https://accounts.binance.com/pt-BR/register-person?ref=YY80CKRN