Søndag Aften

    Kulturpolitik - med andre ord

    • Arkitektur og design
    • Biblioteker
    • Film
    • Kunst og museer
    • Litteratur
    • Medier og internet
    • Musik
    • Politik
      • EU
      • Finanslov
      • Kommunerne
    • Teater og dans
      • Seneste

        Helt aktuelt

      • Medieaftale til 2025

        juni 7, 2022

      • 20 års medieaftaler

        juni 7, 2022

    Aktuelt · Kunst og museer · Medier og internet · Politik

    Facebook i februar: Masser af sport, beskedent med debat.

    • marts 2, 2020
    Share
    Print Friendly, PDF & Email

    En måned om træningsforhold for elitesvømmere, esport – og lidt mere om Radio24syv.

    Både kulturminister Joy Mogensen og Venstres idrætsordfører, Stén Knuth, valgte at forholde sig til undersøgelsen om træningen af elitesvømmere.

    Først Joy Mogensen, Socialdemokratiet:

    Aldrig medaljer over menneskelig respekt!

    Det har været mit budskab i dag. En advokatundersøgelse har nemlig kortlagt absurde trænningsforhold for danske elite-svømmere. Måske du husker dokumentaren fra DR. Jeg fik ondt i maven af at se den, og
    De oplevelser, som svømmerne fortæller om i advokat-undersøgelsen er lige rystende læsning.

    Der kan slet ikke herske tvivl om, at der er tale om meget alvorlige svigt. Svigt over for unge idrætsudøvere. Og svigt fra de organisationer, som burde hjælpe dem. ?

    Jeg agter at følge op på denne sag. Derfor har jeg allerede indkaldt Team Danmark til et møde. Og sammen med de øvrige partier vil jeg nu tage en politisk drøftelse om, hvordan vi sammen kan skabe trygge forhold for vores topatleter. Det fortjener de.

    Vi skal kæmpe for medaljer, men ikke for enhver pris.

    Joy Mogensen henviser til en artikel i BT: Joy Mogensen dybt rystet efter sag om kritisable forhold.

    Opslaget opnår 348 reaktioner. De ni kommentarer er enige med Joy Mogensen. En enkelt påpeger, at samme “metoder” sikkert findes i andre sportsgrene. En enkelt opfordrer til, at staten helt ophører med at støtte eliteidræt.

    Venstres Stén Knuth skriver:

    Vi bryster os med at være et af verdens bedste steder at være eliteidrætsudøver i, men ingen sportsøver skal nogensinde udsættes for nedladende behandling, ydmygelser eller mobning fra sin træner.

    De træningsmetoder, der er blevet brugt på svømmelandsholdet fra 2003 til 2012, har ganske enkelt været helt uacceptable. Svømmeatleter, som er blevet udsat for offentlige udskamninger ved fællesvejninger, verbalt misbrug og mobning fra landstrænerne, det er helt utilstedeligt.

    Der har været en træneradfærd og kultur på svømmelandsholdet, som har forårsaget angst, depression og spiseforstyrrelser hos en række af atleterne. Det er ganske enkelt uhørt, at atleter, som har ofret alt i deres hverdag på at dyrke den sport, de elsker på højeste niveau, bliver udsat for en sådan behandling, og det er rystende at forbundet ikke har grebet ind.

    Jeg ser frem til at mødes med ministeren og de involvere parter, og jeg forventer, at der bliver kigget indad i Dansk Svømmeunion.

    St é n Knuth henviser til en artikel på sport.tv2.dk. Opslaget opnår 25 likes.

    I yderligere et opslag om sagen skriver Knuth:

    Det må aldrig ske igen. Men med mit indgående kendskab til både atleters og træneres ambitioner, vil jeg ikke blive overrasket over at skulle se det igen.

    Danmark er et af verdens bedste steder at dyrke eliteidræt i. Samspillet mellem trænere og atleter er noget af det stærkeste der findes. Men i det samspil, som hele tiden findes i grænselandet for det ekstreme, findes både styrken men også skyggesider.

    Jeg har giver interview til BT som har lavet denne artikel.

    Tilbage er blot mit ønske om at sporten og Team Danmark, sørger for at hjælpe de alt for mange unge svømmetalenter, som fik ødelagt deres liv, tro og håb tilbage mod et mere normalt liv.

    Opslaget henviser til en artikel i BT: Atleter brød sammen: Svømmesag kan få store konsekvenser.

    Opslaget opnår 53 reaktioner, heraf to kommentarer som er enige med Stén Knuth, men også opfordrer til at man ikke isolerer problemet til svømmesporten.

    Knuth om esport

    Stén Knuth har i den grad taget esporten til sig, han er muligvis den eneste i folketinget som har set potentialet:

    I Danmark er vi førende i verden på esport og gaming. Det skal vi blive ved med at være.

    Og vi er foreningernes land. I foreningerne lærer vi om demokrati, får venskaber der varer hele livet, og her lærer vi at være rummelige både ift integration og sociale udfordringer.

    Derfor arbejder vi i Venstre, for at få flere af de 5-600.000 esportsudøvere og gamere, der hver dag sidder og spiller, ind i flere sunde foreningsfællesskaber.

    Og vi har rigtig mange dygtige spillere, hvis vilkår vi også gerne vil sikre, så ikke det alene er udbyderne der dikterer hvordan kontrakterne med dygtige spillere udformes.

    Opslaget opnår 79 reaktioner. De fleste kommentarer bakker op om Sten Knuths synspunkter. En enkelt er kritisk og spørger, om nogen i Venstre kender den forholdsvis lukkede gamer-kultur indefra. Til det svarer Stén Knuth, at han har brugt megen tid på området i det sidste halve år og ikke har nogen intentioner om politisk styring. I stedet ønsker han at give rammer, som kan styrke klubfællesskaber indenfor esporten.

    I et andet opslag skriver Stén Knuth:

    Esporten er allerede i dag kendt for at kunne hjælpe med at få flere med i fællesskaberne. På tværs af køn, alder og udfordringer. Og det har vi brug for.

    Vi har brug for at flere kommer ud af værelserne og ind i sunde forenings- fællesskaber. Den dagsorden løftes af mange. Og det er godt.

    Men det er intet i forhold til hvordan den enkelte oplever, at være ligesindet med andre, at få følelsen af at være med og kunne spille, lege, udfordre, konkurrere på lige fod med andre.

    Opslaget opnår 23 likes.

    Og i et tredje opslag skriver Knuth:

    Børn og voksne – helt almindelige og handicappede – i et stort spillende fællesskab. Dejligt livsbekræftende og opløftende.

    Men også en bekræftelse på, at der mangler et forbund der kan være bindeled, vidensbank og kommunikator på disse arrangementer.

    I Venstre arbejder vi for at skabe økonomi til et stærkt forbund, der kan støtte foreningerne med disse events, samt være med til at flere kommer ud af værelserne og ind i sunde forenings fællesskaber.

    Opslaget opnår 49 reaktioner.

    Mediepolitik

    Kulturminister Joy Mogensen skriver:

    DET DE SER OG DET DER SKER.

    De fleste af os har nok alle sammen set noget på sociale medier, som vi synes var voldsomt, upassende eller stødende.

    Det har mange børn også.

    Også selvom alle de voksne taler med vores børn og unge om de platforme og tjenester, de bruger.

    Alt for mange børn og unge bliver eksponeret for krænkede indhold og upassende markedsføring foran skærmen.

    Det vil regeringen lave om på.

    I denne uge har vi fremsat et lovforslag, der øger beskyttelsen af børn og unge mod skadeligt indhold på danske streaming-tjenester og tv-kanaler.

    Det er et skridt i den rigtige retning, men løser selvfølgelig ikke alle problemer.

    Børnebeskyttelse er nemlig et grænseoverskridende problem og mange streaming-tjenester kommer fra udlandet. Jeg er derfor glad for, at de andre EU-lande også vil skrue op for beskyttelsen af børn og unge.

    I den kommende tid – og frem mod vi får en ny medieaftale – vil jeg fortsætte med at sætte fokus på, hvordan vi giver vores børn og unge bedre og tryggere rammer på de digitale og sociale medier.

    Opslaget opnår 119 reaktioner, heraf fem helt enige kommentarer.

    Jens Rohde, De Radikale, fortsætter debatten om Radio24syv:

    Hvis jeg var regeringen eller Radio og TV-nævn, ville jeg tage den her sag noget mere alvorligt, end tilfældet er.
    Vil nu bede retsudvalget om et fælles samråd med kulturudvalget, hvor vi stiller spørgsmål til kulturministeren og justitsministeren om både sagsforløb, inhabilitet, armslængde og regeringens rolle i de konstante benspænd for, at Radio 24syv kunne få lov at gennemføre en retssag.
    Jeg noterer mig, at der er et meget bredt flertal, der erklærer mistillid til det, der foregår.

    Opslaget opnår 438 reaktioner, heraf 67 kommentarer. Kommentarerne går i mange retninger. En del er glade for, at Jens Rohde ufortrødent fortsætter kampen for Radio24syv. En del gør opmærksom på, at det er Dansk Folkepartis skyld, at Radio24syv måtte lukke. En del savner beviser for de konspirationsteorier, der er i omløb om lukningen af Radio24syv. Nogle opfordrer Jens Rohde til at acceptere, at tingene gik, som de gik.

    Birgitte Bergman, Konservative, skriver:

    FREMTIDEN ER TEKNOLOGISK

    I dag har jeg besøgt Danmarks Tekniske Museum. Det er et fantastisk spændende og visionært projekt, som museet arbejder på. Prospektet for et nyt teknisk museum for videnskab, teknologi og innovation. Vores historie om et Danmark, som et højteknologisk samfund, menneske og maskine og ikke mindst af alt fortællingen alt det som er “Danmark i verden” – det aftryk, som danske produkter, virksomheder og pionerer har afsat internationalt.

    Opslaget opnår 18 likes.

    Søndag Aftens gennemgang af folketingspartiernes kulturordføreres opslag på Facebook er baseret på de nye ordføreres opslag fra 1. til 29. februar 2020.

    For god ordens skyld skal vi gøre opmærksom på, at det ikke er alle folketingets kultur- og medie- og idrætsordførere, som har en Facebook-profil, endsige som aktivt bruger Facebook. Naturligvis foregår kulturpolitiske debatter også mange andre steder.

    • Tilbage Svensk holocaustmuseum
    • Næste Når mediepolitik bliver politik

      Læs også:

    • Medieaftale til 2025 juni 7, 2022
    • 20 års medieaftaler juni 7, 2022
    • Facebook i maj: medieaftale på plads juni 7, 2022
    • Facebook i marts: krigen kom til kulturen april 4, 2022
    • AAA
    • NYHEDSBREV

      Vil du have det månedlige nyhedsbrev?

      • Tidligere udgaver
    • Artikler der fortjener flere læsere

      • Facebook i december: corona, finanslov og mediepolitik
      • Velkommen til 98 nye kulturudvalg
      • Pas på, momsen kommer!
      • Facebook i januar: genåbningen
      • Medieudspil for fællesskabet
    • Mest læste

      • Færrest biblioteksbøger i København
      • Yderligere fald i biblioteksudlån
      • Lige mange kulturpenge til vest som øst
      • Kulturpolitik fra oven
      • Det internationale engagement fader ud
    • Arkiv

      • juni 2022
      • maj 2022
      • april 2022
      • marts 2022
      • februar 2022
      • januar 2022
      • december 2021
      • november 2021
      • oktober 2021
      • september 2021
      • august 2021
      • juni 2021
      • maj 2021
      • april 2021
      • marts 2021
      • februar 2021
      • januar 2021
      • december 2020
      • november 2020
      • oktober 2020
      • september 2020
      • august 2020
      • juni 2020
      • maj 2020
      • april 2020
      • marts 2020
      • februar 2020
      • januar 2020
      • december 2019
      • november 2019
      • oktober 2019
      • september 2019
      • august 2019
      • juni 2019
      • maj 2019
      • april 2019
      • marts 2019
      • februar 2019
      • januar 2019
      • december 2018
      • november 2018
      • oktober 2018
      • september 2018
      • august 2018
      • juni 2018
      • maj 2018
      • april 2018
      • marts 2018
      • februar 2018
      • januar 2018
      • december 2017
      • november 2017
      • oktober 2017
      • september 2017
      • august 2017
      • juni 2017
      • maj 2017
      • april 2017
      • marts 2017
      • februar 2017
      • januar 2017
      • december 2016
      • november 2016
      • oktober 2016
      • september 2016
      • august 2016
      • juni 2016
      • maj 2016
      • april 2016
      • marts 2016
      • februar 2016
      • januar 2016
      • december 2015
      • november 2015
      • oktober 2015
      • september 2015
      • juli 2015
      • juni 2015
      • maj 2015
      • april 2015
      • marts 2015
      • februar 2015
      • januar 2015
      • december 2014
      • november 2014
      • oktober 2014
      • september 2014
      • august 2014
      • juni 2014
      • maj 2014
      • april 2014
      • marts 2014
      • februar 2014
      • januar 2014
      • december 2013
      • november 2013
      • oktober 2013
      • september 2013
    • Tags

      Alternativet biblioteker biografer Birgitte Bergman Copenhagen Phil corona Dansk Folkeparti Det Kongelige Teater DR e-bøger ebøger Enhedslisten ereolen.dk EU Facebook film Finanslov Joy Mogensen kommuner Konservative kulturarv Kulturministeriet København licens medieaftale Mette Bock Mogens Jensen Morten Marinus Museer Musik musikskoler Nationalmuseet Norge public service Radio24syv scenekunst SF Socialdemokratiet Statens Kunstfond streaming Sverige Søren Søndergaard TV2 Venstre Zenia Stampe
    • Støttet af Statens Kunstfonds Tidsskriftstøtteudvalg
    • Home
    • Aktuelt
    • Facebook i februar: Masser af sport, beskedent med debat.
        • Arkitektur og design
        • Biblioteker
        • Film
        • Kunst og museer
        • Litteratur
        • Medier og internet
        • Musik
        • Politik
        • Teater og dans
        • Kontakt
        • Nyhedsbrev
        • Om Søndag Aften
        • Privatlivspolitik

        © 1997-2021 Søndag Aften. All rights reserved.