Aktuelt · Film · Idræt · Kunst og museer · Medier og internet · Musik · Politik · Tipsmidler
Facebook i maj: musikhandlingsplan, udlodningsmidler og kulturpolitisk redegørelse
Der var stor spændvidde i Facebookdebatterne i maj. Enkelte politikere druknede nærmest i modstand på deres opslag.
Katrine Daugaard fra Liberal Alliance er stærkt optaget af musikkens ve og vel. Først handler det om spillestederne:
Igennem det sidste døgn har vi IGEN skulle lægge ører til spillestedernes klagesang om, at spillestederne lider ovenpå corona. Den samme “temperaturmåling” lavede Dansk Live under Corona, hvilket få måneder senere viste sig at blive det bedste år nogen sinde, ovenpå massive coronapakker. Nu skal vi så høre samme klagesang – denne gang, meget belejligt op til at der forhandles musikhandleplan. Nedenstående tabel er en sammenstilling af tal fra fire regional spillesteders årsregnskaber. Spillestederne er udvalgt fordi de er sammenlignelige i størrelse og virke, men de er udtryk for en samlet tendens blandt de regionale spillesteder. Tendens går således igen for mere end 90 % af spillestederne. En forsvindende lille del af støttemidlerne til regionale spillesteder, bliver brugt til musikerhonorarer. Det er ellers eksplicit formålet med musikloven, hvor der er i betænkningen angives, at størstedelen af midlerne skal gå til musikerhonorarer. Nettogennemløbet af støttemidler til musikeren, opgivet som ((kunststøtte + billetsalg) – musikerhonorar) er i de fleste tilfælde blot omkring 5% og i flere tilfælde endda negativ. Et negativt resultat indikerer, at spillestedet tjener flere penge på at sælge billetter til musikernes koncerter end de betaler dem i honorar – og at den samlede kunststøtte derfor går til administration. I disse tilfælde er der intet gennemløb af støttemidler til musikerne overhovedet. LA er derfor kommet med en række forslag til, hvordan vi i større grad sikre, at pengene går til musikerne, og ikke til inkompetente folk, der gang på gang beviser, at de ikke kan finde ud af at drive spillested.
Opslaget opnår 20 reaktioner, dog ingen kommentarer.
I næste opslag må Katrine Daugaard forklare, hvorfor Liberal Alliance ikke medvirker i musikhandlingsplanen:
LA måtte i 11.time, sent i går aftes, melde os ud som aftaleparti i den musikhandleplan som er præsenteret i dag. Det gør vi af flere grunde. De regionale spillesteder opjusteres i den nye aftale med knap 8 mio kr årligt. En forsvindende lille del af støttemidlerne til regionale spillesteder, bliver brugt til musikerhonorarer. Det er ellers eksplicit formålet med musikloven, hvor der er i betænkningen angives, at størstedelen af midlerne skal gå til musikerhonorarer. Samtidig er regionale spillesteders løn- og administrationsomkostninger eksploderet. De fleste regionale spillesteder har nu krydset den grænse, hvor de bruger flere penge på egne lønninger end på kunstnerhonorarer. Flere regionale spillesteder har stor vækst i fastansatte, mens antallet af koncerter og gæster ikke er fulgt med. Samtidig blev der sent i går aftes sneget krav til spillestederne om at de nu skal opgøre og offentliggøre kønsbalancen på de optrædende ind i musikhandleplanen, hvilket øger det unødige bureaukrati for spillestederne. LA opfatter ikke ligestilling som resultatlighed. Lighed handler om at skabe lige muligheder. Derfor ser vi heller ikke en lige kønsfordeling som udtryk for ligestilling. Man skal vælges pba. sine kvalifikationer – ikke sit køn. Fravælges man pga sit køn, er der tale om diskrimination og dette er også en del af den ny musikhandleplan, idet der afsættes 4 mio kr årligt til SheCanPlay som er et “fælleskabsinitiativ” for unge kvindelige musikere (læs: mænd ingen adgang!) Det er en ærgelig tendens, at vi fokuserer på, at der skal være en lige kønsfordeling. Vi ser det ift., at man vil opgøre kønsfordelingen på malerierne på Christiansborg, at virksomheder med 50 eller flere ansatte skal sætte måltal for kønsfordelingen i ledelser og bestyrelser, ansøgere til filmstøtte skal aflevere kønsselvangivelse ved Det Danske Filminstitut, statslig indgriben i fordeling af barsel og vi har set det ifm. Inge Lehmann-programmet som fik finansiering fra forskningsreserven. Lad os fokusere på reel ligestilling i stedet for at fokusere så meget på køn! Sidst men ikke mindst, så er den her regering gentagne gange blevet kritiseret for ekstremt forcerede, politiske processer. Dette har også været tilfældet med musikhandleplanen som blev præsenteret, “forhandlet”, accepteret og til sidst sendt ud til godkendelse men nu med nye oplysninger i. Alt dette foregik indenfor 5 timer!? Tak men ellers tak!
Opslaget opnår 150 reaktioner, heraf ti kommentarer. Samtlige kommentarer er enige med Katrine Daugaard.
I næste opslag skriver Daugaard:
Ministeren udtaler, at det her er første og vigtigste skridt i planen – og at det er godt, at et bredt flertal står bag den del af aftalen. Det var bare ikke vigtigt nok til, at denne del blev nævnt på ordførermødet i går. Altså tager ministeren partierne som gidsler i hans egen kønsagenda. Jeg blev ringet op sent i går aftes, af ministerens særlige rådgiver, som liiiige ville gøre opmærksom på, at dette nu var sneget ind i musikhandleplanen. På den baggrund forlod LA aftalen. LA går ind for ligestilling, og derfor kan vi ikke deltage i krav om kønsregnskaber der leder til mere bureaukrati ELLER kønsdiskrimination som SheCanPlay repræsentere.
Opslaget henviser til en artikel på DR.dk: Folketinget vil have flere kvinder i musikken – spillesteder skal opgøre kønsbalancen.
Opslaget opnår 50 reaktioner, heraf otte kommentarer. Også her er samtlige kommentarer enige med Daugaard.
Helle Bonnesen fra Konservative er anderledes positive til musikhandlingsplanen:
I dag offentliggøres den nye musikhandlingsplan, som vi er med i. Musikhandlingsplanen er primært baseret på tipsmidler, og planen har fået et gevaldigt løft økonomisk i forhold til tidligere. Over de næste fire år bliver der givet godt 200 mio. kr. Musiklivet har haft det hårdt under corona’en, og branchen snapper stadig efter vejret. Vi har fået en god og forstærket plan til et tiltrængt dansk musikliv, herunder honorarstøtte, midler til regionale spillesteder og transportstøtte, så musikken kan opleves i hele landet. Der bliver også sat fokus på eksporten. Og endelig, så har det været vigtigt for os, at vi sikrer talentudviklingen. Det er en kendt problematik, at kvinderne er i undertal i dansk musikliv. Hvis vi skal have flere kvinder, så kræver det bedre talentudvikling. Derfor har det været vigtigt for os, at der er kommet en række tiltag rettet mod børn og unge, for vi må ikke tabe talent på gulvet. Vi skal finde ud af, hvorfor piger falder fra på landets musikskoler, og det arbejde starter nu. Alt i alt en god dag for dansk musikliv.
Opslaget opnår 15 reaktioner.
Også Mogens Jensen fra regeringspartiet Socialdemokratiet er tilfreds:
MUSIKKEN STYRKES I HELE LANDET! Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget en stærk musikhandlingsplan,som understøtter musikere, spillesteder og sangen i hele landet men som også har et vigtigt fokus på børns møde med musikken. Særligt er jeg glad for og har arbejdet for, at rockmusikken nu styrkes i form af en bevilling til Det Danske Rock Akademi. Dermed bliver det muligt at realisere Akademiets nytænkende forslag om at få solister og orkestre ud i de små samfund over hele landet gennem en crowdfunding-ordning ”100×100”, ligesom der også er ressourcer til at sikre rocken som kulturarv i Danmark.
Opslaget opnår 80 reaktioner.
Sluttelig skriver Katrine Daugaard:
Lige muligheder, friheden til at vælge frit og kunstnerisk frihed SKAL stå over lighed i resultat. Man kan ikke få begge dele på én gang. Derfor siger LA nej til kønsregnskaber og kvoter.
Opslaget henviser til en artikel på P1 Debat: Frem med kvindelisten?.
Opslaget opnår 20 reaktioner.
En helt anden sag optager også Katrine Daugaard:
Har SMUKfest tabt sutten – eller fat i noget her? Liberal Alliance gik ud af musikhandleplanen fordi vi ikke ønsker at støtte kønsregnskaber for de regionale spillesteder og kønsdiskriminerende aktører. Her var der tale om offentlige midler som vi i LA mener skal gives med absolut kunstnerisk frihed. Penge som primært skal bruges på musik og ikke flere administrative byrder. I et land som Danmark, skal vi fokusere på kunsten og musikken der skabes af mennesker, med lige adgang til uddannelse og scenevirke – ikke opdele os i forskellige grupperinger og identiteter som jo for filan er endeløse, og splitter langt mere end det samler. Resultatlighed er ikke ønskværdigt, når det er på bekostning af alt for mange penge der bruges på bureaukrati i stedet for musik. Og så forringer det i øvrigt også det frie valg, og dermed også det kunstneriske valg. Øjnene tilbage på bolden. Jeg forstår det sådan med SMUKfest udmelding, at de gerne ser journalister anmelde festivalens formåen ift afvikling og produktion samt kunstnernes musiske optræden. Kort sagt, SMUKfest ønsker pilen peget tilbage på det det hele handler om – musikken! Men modsiger SMUKfest i virkeligheden ikke selv den præmis, når de i samme åndedrag roser dette års repræsentation og diversitet? En fri presse betyder jo altså, at de er frie til, at skrive og anmelde som de vil. I dag er store musiknavne som oftest også nogle der ikke kun skriver en sang og udgiver den, men i høj grad tænker på brand, tøj, makeup, sceneshow, eksponering, optræden mm. Derfor er det vel meget naturligt, at journalister anmelder den fulde pakke. Eller hvad synes du?
Opslaget opnår 30 reaktioner, heraf ti kommentarer. Stort set alle er enige med Daugaard. En enkelt gør sig dog den umage at forsøge at forstå, hvad der ligger bag SMUKfests initiativ. Der er ikke nogen som spørger Daugaard, om ikke en privat virksomhed uden offentlig støtte selv må bestemme, hvilke gæster man byder indenfor.
Udlodningsmidler
Jan E. Jørgensen fra Venstre skriver:
320 millioner kr på vej til kulturen – blandt andet 3,5 mio kr til det lukningstruede Aveny T. 👍🏻
Opslaget henviser til en artikel på Berlingske.dk: Aveny-T får 3,5 millioner kroner og overlever endnu et år: »De var virkelig på spanden«.
Opslaget opnår 25 reaktioner, heraf fem kommentarer. De fleste er glade for Jan E. Jørgensens indsats for dette. En enkelt påpeger dog, at Aveny-T ikke er ene om at trække unge i teatret. Der er også en, som mener at støtte til teater er uliberalt.
Også Helle Bonnesen fra Konservative er glad for redningskransen til Aveny-T:
Vi skal holde hånden under vores vigtige kulturliv! – og netop det historiske Aveny-T på Frederiksberg har været igennem en svær tid. Derfor er jeg enormt glad for, at der nu er en stor pose penge på vej, som teatret kan bruge i den kommende teatersæson. Aveny-T får nemlig 3,5 millioner kroner fra udlodningsmidlerne, som vi netop har fået fordelt i Kulturministeriet. Lige netop tilskud til Aveny-T har været en vigtig prioritet for os konservative, før vi ville være med i aftalen. Så det tegner godt for den kommende sæson på det vigtige frederiksbergteater, som ligger lige her ved Frederiksberg Runddel.
Opslaget henviser til en artikel på : Aveny-T reddet: Statslige millioner på vej til det konkurstruede teater.
Opslaget opnår 50 reaktioner.
Denne gang er også Liberal Alliance med i aftalen, Katrine Daugaard skriver:
Det kulturelle aktstykke er landet! Kulturen spiller en helt afgørende rolle for vores samfund og danskernes liv. LA er derfor glade for at være med i det kulturelle aktstykke hvor en lang perlerække af kultur institutioner og projekter er sikret penge de næste 4 år. Særligt glæder det os, at have sikret Odense Jazz Orchestra 500.000 kr. som hjælp til, at fremme deres store arbejde, hvor de som professionelt og højt anderkendt orkester, gør et kæmpe arbejde for, at fremme den rytmiske musik, på tværs af genre, institutioner og alder. H.C. Andersens Hus er med LAs hjælp også sikret 1 mio kr til fortsat at udvikle deres spændende undervisnings- og digitaliseringsprojekt.
Opslaget opnår 20 reaktioner, heraf en enkelt kommentarer. Den enlige kommentar spørger (ironisk), hvad Liberal Alliance vil gøre for at øge antallet kvindelige jazzmusikere.
Mogens Jensen fra Socialdemokratiet er ikke optaget af, hvad der støttes i egen valgkreds, men derimod det mere landsdækkende perspektiv:
300 MIO KR. TIL KULTUR OG KUNST I HELE LANDET Blandt en bred kreds af Folketingets partier er vi blevet enige om årets såkaldte “kulturelle aktstykke” hvor der samlet uddeles over 300 mio. kr. til kulturlivet. Det er et stærkt kulturelt aktstykke, som bredt understøtter kulturen og kunsten i hele landet og internationalt. Jeg er særligt glad, for det vigtige og stærke fokus på børn og unges møde med kulturen. Hvor bl.a. Huskunstnerordningen støttes og hvor der er nye midler til Kulturprinsens vigtige arbejde i Viborg med at blive nationalt udviklingscenter for at sikre alle børn og unges ret til at møde kunst og kultur i deres hverdag. Jeg glæder mig også over nye midler til Arbejdermuseet og Industrimuseet, som med et nyt projekt, skal formidle dansk kulturarv inden for industriproduktion og håndværk med henblik på at inspirere flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Men tillykke og tak til alle der modtager penge fra det kulturelle aktstykke. Det gør I fordi I gør det godt!
Opslaget opnår 80 reaktioner.
DR i ilden
DR ændrer podcaststrategi. Det får Katrine Daugaard fra Liberal Alliance til tasterne:
Mere vil have mere! DR starter forsigtigt, på den strategi der skal ende med, at alt deres lydindhold udelukkende er gengængeligt på egen platform. Meget belejligt får man svækket de private konkurrenter samtidig med at man skovler danskernes data ind. DR skævvrider i forvejen markedet med 3.8 mia.kr. i ryggen, hvoraf 639 mio bruges på lyd. Den mest lyttede podcast er Genstart, ligesom DR har 6 øvrige podcast på top 10. Derudover starter de 4 mest lyttede radiokanaler med P. Danskerne bør naturligvis have adgang til alle DRs podcast på den app de ynder at samle og lytte podcast på.
Opslaget opnår 80 reaktioner, heraf ti kommentarer. Kommentarerne er enige med Daugaard.
Katrine Daugaard følger dernæst op med yderligere et opslag om denne sag:
DR-imperiet slog til igen – på selveste den internationale Starwars dag! DR skævvrider mediemarkedet yderligere med sit nye tiltag om at hegne podcast ind i mediemastodontens egen app, hvorved man trækker tæppet væk under dygtige danske medieiværksættere. En oprørsalliance af modige iværksættere, har sat sig for at udfordre DR’s position som landets største producent af podcast, ved at samle og producere podcasts og lydbøger på én og samme platform. Men en ny annoncering fra DR truer alliancen. Aktører som danske Podimo, er i forvejen ude på en meget modig iværksættermission, taget i betragtning af den store skævvridning, som DR skaber. Med et samlet budget på 3.8 milliarder i ryggen, hvoraf 639 millioner er afsat alene til lydproduktion(2021), sidder DR særdeles tungt på lydmarkedet. Den mest downloadede podcast i Danmark er da også DR’s Genstart, ligesom DR har 6 øvrige podcasts på top 10. Dertil starter de fire mest lyttede radiokanaler alle med ”P”. Man skulle tro, at DR var tilfredse med førerpositionen på lyd. Men mere vil have mere, som man siger. For kort tid siden i en meget lidt fjern galakse, blev der udsendt en annoncering fra DR-stjernen om, at man nu laver forsøg med først at trække én podcast hjem på egen app. I en meget nær fremtid, vil man udelukkende kunne høre alle DR’s podcast i deres egen app. Noget der utvivlsomt skader oprørerne, som udover at producere en række gode kvalitetspodcast også samler podcast fra diverse producenter -herunder DR. DR begrunder overfor mig deres valg med, ”Det er afgørende, at DR’s mulighed for at nå danskerne, ikke er afhængig af kommercielle aktørers platforme, som i stigende grad favoriserer betalingsindholdet og anbefalinger.” Vi må altså forstå, at borgerne er for dumme til, at søge DR’s indhold frem på deres foretrukne podcastapp. Meget belejligt får man svækket den private konkurrent, samtidig med at man fremover kan skovle danskernes data ind. Data som ikke er tilgængelig for nogle andre end DR selv. Data, som man som dansker burde have adgang til, og som i særdeleshed ville hjælpe politikerne med at få bedre indsigt i DR, som er betalt og ejet af staten. Det er lidt paradoksalt, at venstreorienterede ofte argumenterer for et stærkt DR ud fra begrundelsen om, at der er brug for en modvægt til de store tech-giganter, når DR med sin beslutning netop agerer som selvsamme. Det er en højest mærkværdig tilgang til public service, at man hellere vil have tingene for sig selv, i stedet for at komme ud til flest mulige danskere. Samme problematik er der med DR’s arkiv med over 900.000 timers radio og tv, hvoraf det meste er digitalt, som for længst burde være stillet til rådighed for danskerne, der hvert år er med til at finansiere driften af den store, blålysende DR-stjerne på Amager. Selv uden initiativer, som at spærre sine podcast inde, er det i sig selv konkurrenceforvridende, når DR har så stort budget, som de har. DR kan producere massive mængder ”gratis” medieindhold mens private aktører bliver nødt til at opkræve betaling, for samtidig at få forretningen til at løbe rundt. Må kraften være med alle de private medieaktører, der tager kampen op mod DR-imperiet.
Opslaget opnår 130 reaktioner, heraf 15 kommentarer. De fleste kommentarer bruger anledningen til at ønske at lukke DR, eller i det mindste fjerne den offentlige finansiering. En del er enige med Daugaard i at DR skal være tilgængelig på så mange platforme som muligt. En enkelt mener ikke at det er et problem, at DR vil sikre at borgerne ikke kommer til at betale ekstra gennem andre distributionskanaler.
Søren Søndergaard fra Enhedslisten Kritiserer ikke DR, men udtrykker sympati for Onkel Reje:
Skal tosserne kunne terrorisere det fri ord? Aldrig i livet! Solidaritet med Onkel Reje
Opslaget henviser til en artikel på DR.dk: Henviser til denne sang med Onkel Reje.
Opslaget opnår hele 770 reaktioner, heraf 140 kommentarer. Langt de fleste kommentarer er helt uenige med Søndergaard og mener ikke at Onkel Reje skal optræde i DR. Enkelte har dog den nuance, at de efterspørger, hvornår Søren Søndergaard har udtrykt sympati, når venstreorienterede har ønsket at censurere. Nogle enkelte udtrykker enighed med Søndergaard.
Kulturredegørelse
Mogens Jensen fra Socialdemokratiet skriver:
VI SKAL HAVE EN SAMLET KULTURVISION FOR DANMARK! Sidst på ugen udkom Kulturministeriet med en status på, hvordan dansk kulturliv har det. Den skal vi debattere i Folketinget om et par uger, og det ser jeg meget frem til. For meget er godt. 7 ud af 10 danskere er aktive kulturforbrugere. De går på bibliotek, museum eller i biografen, til scenekunst eller koncert. Det åbner verden for danskerne og binder os sammen. Foreningslivet har det godt – medlemstallet er nu over niveauet før corona. Alt sammen en god forretning for Danmark – på et menneskeligt plan og på et økonomisk. Samtidig er der masser at tage fat på. En tredjedel af danskerne bruger slet ikke eller i ringe grad kulturtilbuddene. Nogle kommer aldrig i teateret, føler sig malplaceret på et museum eller har ikke nogen at følges med til svømning. Samtidig er der stadig store udfordringer med administrative krav og bureaukrati, som en svær barrierer for at bruge kræfterne godt i foreningslivet. Ligesom vi skal kigge på balancen i den geografiske fordeling af kulturstøtte, så vi kan sikre kultur i hele landet. Det handler også om at skabe et bedre samspil mellem den statslige kulturpolitik og –støtte og den kommunale. Det og meget mere håber jeg, at vi kan have en debat om i den kommende tid. For der er ingen tvivl om, at vi har brug for en samlet kulturpolitisk vision for dansk kulturliv – og her skal vi have alle parter med om bordet. Derfor skal kulturredegørelsen være startskuddet på en længere og inddragende proces, hvor kulturlivet og forhåbentlig de fleste politiske partier, sammen, kan udforme en “KULTURVISION 2040” der indeholder langtidsholdbare pejlemærker for dansk kunst-og kulturliv.
Opslaget henviser til Kulturpolitisk redegørelse.
Opslaget opnår 40 reaktioner, heraf tre kommentarer. En kommentar ønsker flere kulturmidler til Sjælland udenfor Hovedstadsormådet, en ønsker kommunale grænser for filmstriben.dk nedbrudt, for film er vigtigt og den tredje vil have bredt kulturen bredere ud, for det er vigtigere end at der kommer penge til “min landsdel” eller til “min favoritkultur”.
I næste opslag skriver Mogens Jensen:
BRED ENIGHED OM AT PRIORITERE KULTUR! Idag drøftede vil Kulturministerens Kulturredegørelse i Folketingssalen. Jeg lagde særligt vægt på den kulturelle ulighed og de 30 % af danskerne som idag ikke bruger eller får mulighed for at bruge samfundets kulturtilbud. På trods af uenigheder undervejs var der dog enighed om at kultur og kunst skal prioriteres!
Opslaget opnår 40 reaktioner.
Katrine Daugaard fra Liberal Alliance er optaget af en helt anden problemstilling:
Der er plads for mere diversitet i kunst og kulturens verden, men det må ikke ske på bekostning af den kunstneriske frihed. Det er Liberal Alliances holdning, at forandringen i høj grad skal komme fra kunstnerne selv, og at politikerne skal respektere armslængdeprincippet.
Opslaget henviser til en artikel på Altinget.dk: LA: Kulturministeren har svært ved at forklare, hvorfor der primært er bronzestatuer af mænd. Det har jeg ingen problemer med.
Opslaget opnår 20 reaktioner, heraf en kommentarer.
Idrætspolitik
Kulturminister Jacob Engel-Schmidt fra Moderaterne skriver:
Man kan ikke bombe uskyldige kvinder, mænd og børn og samtidig vinde medaljer til OL. Derfor har i dag sammen med 35 andre lande, herunder OL-værtslandet Frankring, underskrevet en erklæring til IOC, der forstærker og fastholder presset for at udelukke Rusland og landets atleter fra OL. Jeg håber, at IOC vælger at stå på den rigtige side af historien.
Opslaget opnår 240 reaktioner, heraf 75 kommentarer. Først kommer en strøm af kommentarer, som er enige med ministeren. Derefter kommer en længere strøm af kommentarer, som mener at især USA, men også bl.a. Israel, Ukraine og Danmark bør udelukkes.
Mogens Jensen fra Socialdemokratiet skriver:
BEHOV FOR NY LOVGIVNING MOD FODBOLDVOLD! I weekenden kunne vi se et voldsomt eksempel på at Brøndby-og FCK-tilhængere stødte sammen på S-tog stationen i Glostrup, hvor en stor gruppe uskyldige blev fanget i volden. Blandt andet bliver en ældre dame løbet over ende og skubbet i jorden af tilhængerne. Det er selvfølgelig ikke acceptabelt, og derfor er det godt at Folketinget i øjeblikket er i gang med at behandle et lovforslag der skal skærpe straffene og give politiet og klubberne flere værktøjer til at bekæmpe volden. Det vil bl.a give politiet flere muligheder for at dele personfølsomme oplysninger med klubberne og mulighed for at udelukke de voldelige elementer i klubbernes fangrupperinger Derudover vil politiet få hjemmel til at udstyre enkeltpersoner med langvarige karantæner fra stadion på baggrund af voldelige handlinger, der er foregået udenfor. Lovforslaget bliver vedtaget den 1. juni
Opslaget opnår 40 reaktioner, heraf otte kommentarer. Kommentarerne er ganske spredte. Nogle mener at lovgivningen allerede er ok. Mange mener at fodboldklubberne tjener penge ved at opildne fans og at det reelt kun er et problem, som vedrører FCK og Brøndby. En enkelt mener, at problemet skyldes at Socialdemokratiet har importeret for mange indvandrere til Danmark.
Kulturhuse og museer
Helle Bonnesen fra Konservative skriver:
Kulturhuse binder byer sammen! Besøgte Kulturværftet i Helsingør for at se, hvordan Helsingør har valgt at bruge kulturhuse til teater, musik, bibliotek, skoleundervisning, kunstudstillinger, klubber, bespisning, danseundervisning, og meget, meget mere. Mange byer har et kulturhus eller et kulturcenter. Kunsten er at bruge dem, så de knytter byen sammen, er funktionelt og dynamisk.
Opslaget opnår 50 reaktioner.
I næste opslag kommenterer Helle Bonnesen museumsstrukturen:
Museumsreformen er gammel. Der er kommet nye museer til, og uddelingskriterierne er uklare. Det bliver en svær opgave at genbesøge hvem der skal have hvor meget, og hvorfor. Men vi skylder både museerne og Danmark at få det gjort.
Opslaget opnår 125 reaktioner.
Mogens Jensen fra Socialdemokratiet skriver:
Det er SÅ vigtigt at kulturinstitutioner nu også engagerer sig i – med kulturformidling som redskab – at skabe mere interesse for erhvervsuddannelserne blandt unge! Godt gået til Arbejdermuseet og Industrimuseet! 👍💪
Opslaget opnår 75 reaktioner.
Søndag Aftens gennemgang af folketingspartiernes kulturordføreres opslag på Facebook er baseret på opslag fra 1. til 31. maj 2023.
For god ordens skyld skal vi gøre opmærksom på, at det ikke er alle folketingets kultur- og medie- og idrætsordførere, som har en Facebook-profil, endsige som aktivt bruger Facebook. Naturligvis foregår kulturpolitiske debatter også mange andre steder.