Flere bogtitler
Hver tredje bog, der udgives, er en e-bog, men også papirbøgerne har fremgang.
Bogens fremtid er tilsyneladende både på papir og som ebog. I hvert fald hvis man skal prøve at drage nogle fremtidsbilleder ud fra Danmarks Statistiks årlige opgørelse over den kommercielle bogproduktion i Danmark.
Siden 2009 har der været en svag stigning i antallet af papirbogsudgivelser, nærmest stabilisteret med omkring 7.600 årligt siden 2011. I 2009 eksisterede der ikke noget marked for ebøger. Herefter tog udgivelse af ebøger fart, dog nu med en forholdsvis svag stigning fra 2013 til 2014. I 2014 udkom 3.700 ebøger. Det fremgår ikke af statistikken, i hvilket omfang der er overlap mellem papirbøgerne og ebøgerne (altså om det er de samme titler, der udkommer som både papir- og ebøger).
Skønlitteratur starter med e
Den tilsyneladende stabile mængde udgivelser af papirbøger dækker dog over små forandringer. Antallet skønlitterære titler er steget fra 3.100 i 2009 til 3.600 i 2014. I samme periode er antallet udgivelser af faglitterære papirbøger faldet fra 4.200 til 4.100 årligt.
I den ofte følelsesladede debat om ebøger er det ud fra skønlitterære præmisser, papirbogen forsvares: det taktile i papiret, læsningens koncentration, fordybelsen. Derimod antager man i debatten, at faglitteratur hyppigt lige så vel kan udgives som ebøger. Blandt faglitteraturens fordele er opdateringsmuligheden, links til hjemmesider, brugen af faglitteratur som opslagsværk.
Det er tydeligt, at det er skønlitteraturen, som fører an i ebogsudgivelserne.Denne formodning understøttes dog ikke af statistikken. Det er tydeligt, at det er skønlitteraturen, som fører an i ebogsudgivelserne. 39% af samtlige skønlitterære udgivelser er ebøger, hvorimod kun 26% af de faglitterære udgivelser er i ebogsform. En del af dette kan givetvis forklares med, at mange forlag i disse år har travlt med at (gen)udgive skønlitterære klassikere som ebøger. Man finder ikke samme store behov for at genudgive faglitterære klassikere.
Der udkommer stadig flere titler med faglitteratur end skønlitteratur – som papirbøger. På ebogsfronten er billedet modsat: der blev i 2014 udgivet 2.200 skønlitterære titler og kun 1.500 faglitterære.