Søndag Aften

    Kulturpolitik - med andre ord

    • Arkitektur og design
    • Biblioteker
    • Film
    • Kunst og museer
    • Litteratur
    • Medier og internet
    • Musik
    • Politik
      • EU
      • Finanslov
      • Kommunerne
    • Teater og dans
      • Seneste

        Helt aktuelt

      • Ansvar for kulturen

        januar 9, 2023

      • Velkommen til SVM

        januar 9, 2023

    Aktuelt · Medier og internet · Musik

    Facebook i oktober: P6 og P8 fortsætter

    • november 1, 2021
    Share
    Print Friendly, PDF & Email

    Løsningen for DR’s kanaler P6 og P8 vakte glæde hos støttepartierne, hvorimod oppositionen fandt anledning til at kommentere DR’s store budget.

    Efter et par måneders usikkerhed indgik regeringen en aftale med støttepartierne om DR’s radiokanaler P6 og P8. Først ude med nyheden var Zenia Stampe fra Radikale Venstre. Hun skrev:

    Jeg er glad for at kunne fortælle, at regeringen endelig har lyttet til vores argumenter og bønner. Vi har i dag indgået en aftale, der betyder, at vi redder P6 Beat og P8 Jazz fra øjeblikkelig lukning, samtidig med at vi sikrer kanalernes overlevelse på lang sigt. Det er så vigtigt, at vi har medier, der formidler mangfoldigheden i dansk musikliv, og som går i dybden med seriøs journalistisk dækning af musikken. Det er en kæmpe sten, der er faldet fra mit hjerte i dag. Tillykke til lytterne og dansk musikliv. Og til de dygtige og dedikerede medarbejdere på P6 og P8: Fortsæt det gode arbejde!

    Opslaget opnår 2.600 reaktioner, heraf 220 kommentarer. Der er overvældende glæde over redningen af de to kanaler. Nogle spørger dog til armslængden i beslutningen og til fremtidssikringen. Begge dele besvarer Stampe.

    Tilsvarende skriver Charlotte Broman Mølbæk fra SF:

    YES! Vi har nu reddet P6 BEAT – DR og P8 JAZZ – DR fra regeringens lukningsplaner! 💪 Fordi lytterne fortjener andet end pop og kommerciel radio 😉 Det er utroligt, at vi skal igennem det her igen og igen – P6 og P8 er jo indbegrebet af public service! De har nu i 10 år været rugekasse for nogle af de største talenter indenfor rytmisk og eksperimenterende musik. Jeg er ikke sikker på at Minds of 99, Bisse eller Communions havde fået det samme gennembrud uden P6 Beat. Eller Bremer/McCoy uden P8 Jazz🎶 Indtil videre har vi sikret finansiering til og med 2024. Men jeg synes ærligt talt dansk musik fortjener ro omkring to af de vigtigste platforme for den rytmiske musik, så vi ikke skal igennem det her igen om to år.

    Opslaget opnår 370 reaktioner, heraf 60 kommentarer. De fleste er glade for at P6 og P8 reddes. Enkelte synes dog, at DR bør finansieres som abonnement.

    Også Søren Søndergaard fra Enhedslisten er glad:

    Det holdt hårdt! Men jeg er rigtig glad for, at det endelig lykkedes at få en aftale på plads mellem regeringen, SF, radikale og Enhedslisten, som muliggør en fortsættelse af P6 Beat og P8 Jazz. Siden den tidligere borgerlige regerings massive besparelser på DR har de to kanaler været lukningstruet og kun overlevet på særbevillinger fra år til år. Derfor er dagen i dag en rigtig god dag for public service, for medarbejderne og ikke mindst for de mange dedikerede lyttere.

    Opslaget henviser til en artikel på Ekstra Bladet: Lukning aflyst: Radiokanaler overlever.

    Opslaget opnår 175 reaktioner, heraf 10 kommentarer. Alle kommentarer er glade for resultatet.

    Oppositionen glæder sig ikke

    Jan E. Jørgensen fra Venstre skriver:

    P6 BEAT – DR og P8 JAZZ – DR fortsætter. Det er virkelig en god nyhed. Jeg udtalte allerede primo september, at de to kanaler skal fortsætte. I Venstre, Danmarks Liberale Parti ville vi dog godt have undersøgt, om det dog ikke skulle være muligt at finde de 15 millioner kr., som de to kanaler koster, i DR’s budget på 3 tusind og 3 hundrede millioner kr. Det får vi så aldrig undersøgt, for hele den røde blok har indgået et forlig uden så meget som at sende en sms og spørge, om vi ville være med. Ingen forhandlinger overhovedet med et eneste blåt parti. Det er ikke ordentligt – og det er skuffende, at Ane Halsboe-Jørgensen taler om brede forlig, men i praksis end ikke forsøger at få os med.

    Opslaget henviser til en artikel på Gaffa: V-medieordfører: P6 Beat og P8 Jazz bør fortsætte.

    Opslaget opnår 260 reaktioner, heraf 40 kommentarer. Der er gennemgående tilfredshed med at de to kanaler overlever, omend der er bred enighed om, at DR selv skulle have fundet pengene til radiokanalerne.

    Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige følger op:

    45 millioner kroner! Ja, det er beløbet, som regeringen og socialisterne lige har besluttet at give ekstra til DR. Nu tænker du så….Jamen, får DR ikke allerede ca. 3.5 milliarder om året? Og jo, det gør de da, men når man har gode venner på Christiansborg, så er det jo bare en mindre detalje. Man truer bare med at aflyse nogle programmer, som man ved at disse politikers vælgere har en interesse i og Wupti… ud med armslængde princippet, og ind med politisk detailstyring af DR og flere penge til specifikke kanaler. Det er jo også meget lettere end at skulle kigge på de ca. 3,5 milliard, som man har i forvejen. Man skulle jo nødig skære i DR-chefens løn, som allerede i 2019 var på 3.735.351 kroner.

    Opslaget opnår 9.400 reaktioner, heraf 1.300 kommentarer. Kommentarerne er helt enige med Lars Boje Mathiesen. De fleste vælger at kommentere DR-direktørens løn. Mange vil lukke DR helt, eller ændre til en frivillig abonnementsordning. Ingen kommenterer P6 og P8.

    Også Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti er kritisk:

    Så er der 45 mio. kr. mere på vej til DR fra regeringen og dens støttepartier. Det har de i dag lavet en aftale om. I DF siger vi nej til at give flere penge til DR.

    Opslaget opnår 210 reaktioner, heraf 15 kommentarer. De fleste kommentarer handler om DR’s genudsendelser. Grundtonen er dog, at DR i forvejen bruger for mange af skatteborgernes penge.

    VM i fodbold

    Charlotte Broman Mølbæk fra SF skriver:

    Dagen i går har også budt på samråd og mange interviews omkring politisk handling og sport – særligt pga. de uhyrligheder, der foregår i Qatar. Det er uacceptabelt, at VM skal stå i skyggen af mange tusinde menneskers død og elendighed pga. et regime, der ser stort på basale menneskerettigheder. Vi har i en længere periode været i kontakt med idrætsrganisationer og aktører for at starte dialogen om, hvordan vi på bedst vis kan beskytte og sikre, at vi som nation støtter vores atleter og understreger vores værdier, når vi deltager i sportslige begivenheder i lande, der strider mod menneskerettigheder, dyrker grov korruption og er imod LGTBQAI+ samfundet. Vi kan ikke løse problemet alene. Vi skal gøre det i et større samarbejde på tværs af partier, organisationer og aktører. Fordi problematikken er kompleks og der er mange facetter og nuancer af, hvad der kan og bør gøres. Men der skal lægges pres på dem, der tager beslutning om hvor de store sportsarrangementer skal være. Der kal vi i Danmark gøre en forskel sammen med vores kolleger i det nordiske samarbejde og i EU. Lige nu er herrelandsholdet taget som gidsler i debatten. Vi skylder dem og sportsudøvere generelt at give dem mulighederne, støtten og redskaberne til at sikre, at de ikke bliver portrætteret i dårligt lys på baggrund af, hvilket land en international sportsbegivenhed bliver afholdt. Vi kan ikke lade dem i stikken, hvor det gælder. Det gælder ikke kun dansk fodbold, men vi taler om alle slags sportsgrene, som fortjener at blive hjulpet og hørt af os. Jeg kommer ikke til at tage til Qatar, men mener heller ikke, at en boykot er svaret. Vi skal bruge vores indflydelse til at gøre en forskel. Mennesker skal ikke ofre livet for, at der kan afholdes store sportsbegivenheder. Vi har en forpligtelse i at kæmpe for at basale menneskerettigheder overholdes og her kan man gøre en forskel via sportsbegivenheder. Jeg fortsætter arbejdet omkring en ny idrætstrategi. Jeg er klar til kamp – ligesom vores landshold er klar til VM! 💪

    Opslaget opnår 90 reaktioner, heraf 10 kommentarer. En enkelt problematiserer SF’s position: “Der er langt over 100 sportsgrene med hver deres internationale mesterskaber hele tiden. Samtidig er der med garanti et hav af lande, der ikke mindst med SFs altid nidkære blik har problemer i nu og fortid. Hvem skal være smagsdommer i den konkurrence? Må danske topatleter kun deltage i stævner afholdt i Skandinavien og Vesteuropa?”

    Kolonihistorisk museum

    Henrik Dahl fra Liberal Alliance skriver:

    Skal Danmark have politisk historieskrivning? Det kunne initiativtagerne til et kolonihistorisk museum i Vestindisk Pakhus formentlig godt tænke sig. Men det er mindre end fem år siden, Folketinget med et stort flertal afviste, at politisk historieskrivning overhovedet er noget, der hører til i dansk, parlamentarisk tradition.

    Opslaget henviser til en artikel på Jyllands-Posten: Skal Danmark have en politisk historie?.

    Opslaget opnår 65 reaktioner, heraf fire kommentarer. Kommentarerne deler Henrik Dahls bekymring ved venstreorienterede woke-tendenser.

    Søndag Aftens gennemgang af folketingspartiernes kulturordføreres opslag på Facebook er baseret på opslag fra 1. til 31. oktober 2021.

    For god ordens skyld skal vi gøre opmærksom på, at det ikke er alle folketingets kultur- og medie- og idrætsordførere, som har en Facebook-profil, endsige som aktivt bruger Facebook. Naturligvis foregår kulturpolitiske debatter også mange andre steder.

    • Tilbage British Council skærer ned
    • Næste Hvad skal vi med regionerne?

      Læs også:

    • Facebook: ny minister januar 9, 2023
    • Facebook i november: nye ordførere, VM i Qatar og Pyrus december 5, 2022
    • Nye kulturordførere december 5, 2022
    • Om Halalslagtet kød til skole OL og andre spørgsmål til ministeren november 7, 2022
    • AAA
    • NYHEDSBREV

      Vil du have det månedlige nyhedsbrev?

      • Tidligere udgaver
    • Artikler der fortjener flere læsere

      • Brasilien får igen et kulturministerium
      • Arkitekter samles i København
      • Bastebro
      • Store teatre klarer sig bedst
      • Kulturøkonomi for interesserede
    • Mest læste

      • Færrest biblioteksbøger i København
      • Yderligere fald i biblioteksudlån
      • Lige mange kulturpenge til vest som øst
      • Medieaftale til 2025
      • Det internationale engagement fader ud
    • Arkiv

      • januar 2023
      • december 2022
      • november 2022
      • oktober 2022
      • september 2022
      • juni 2022
      • maj 2022
      • april 2022
      • marts 2022
      • februar 2022
      • januar 2022
      • december 2021
      • november 2021
      • oktober 2021
      • september 2021
      • august 2021
      • juni 2021
      • maj 2021
      • april 2021
      • marts 2021
      • februar 2021
      • januar 2021
      • december 2020
      • november 2020
      • oktober 2020
      • september 2020
      • august 2020
      • juni 2020
      • maj 2020
      • april 2020
      • marts 2020
      • februar 2020
      • januar 2020
      • december 2019
      • november 2019
      • oktober 2019
      • september 2019
      • august 2019
      • juni 2019
      • maj 2019
      • april 2019
      • marts 2019
      • februar 2019
      • januar 2019
      • december 2018
      • november 2018
      • oktober 2018
      • september 2018
      • august 2018
      • juni 2018
      • maj 2018
      • april 2018
      • marts 2018
      • februar 2018
      • januar 2018
      • december 2017
      • november 2017
      • oktober 2017
      • september 2017
      • august 2017
      • juni 2017
      • maj 2017
      • april 2017
      • marts 2017
      • februar 2017
      • januar 2017
      • december 2016
      • november 2016
      • oktober 2016
      • september 2016
      • august 2016
      • juni 2016
      • maj 2016
      • april 2016
      • marts 2016
      • februar 2016
      • januar 2016
      • december 2015
      • november 2015
      • oktober 2015
      • september 2015
      • juli 2015
      • juni 2015
      • maj 2015
      • april 2015
      • marts 2015
      • februar 2015
      • januar 2015
      • december 2014
      • november 2014
      • oktober 2014
      • september 2014
      • august 2014
      • juni 2014
      • maj 2014
      • april 2014
      • marts 2014
      • februar 2014
      • januar 2014
      • december 2013
      • november 2013
      • oktober 2013
      • september 2013
    • Tags

      biblioteker biografer Birgitte Bergman Charlotte Broman Mølbæk Copenhagen Phil corona Dansk Folkeparti Det Kongelige Teater DR e-bøger ebøger Enhedslisten ereolen.dk EU Facebook film Finanslov Joy Mogensen kommuner Konservative kulturarv Kulturministeriet København licens medieaftale Mette Bock Mogens Jensen Morten Marinus Museer Musik musikskoler Nationalmuseet Norge public service Radio24syv scenekunst SF Socialdemokratiet Statens Kunstfond streaming Sverige Søren Søndergaard TV2 Venstre Zenia Stampe
    • Støttet af Statens Kunstfonds Tidsskriftstøtteudvalg
    • Home
    • Aktuelt
    • Facebook i oktober: P6 og P8 fortsætter
        • Arkitektur og design
        • Biblioteker
        • Film
        • Kunst og museer
        • Litteratur
        • Medier og internet
        • Musik
        • Politik
        • Teater og dans
        • Kontakt
        • Nyhedsbrev
        • Om Søndag Aften
        • Privatlivspolitik

        © 1997-2021 Søndag Aften. All rights reserved.